Om mig

Tre gånger har jag spelat fiol i Royal Albert Hall i London, med Rhapsody in Rock.
I Teatro Colón, det anrika operahuset i Buenos Aires har jag spelat, på turné med Camerata Nordica. Och jag har spelat och sjungit i de flesta av de vackra kyrkorna i Stockholm med omnejd. På musikcafé och teaterscen. Musiken och poesin leder ständigt vägen till nya upplevelser.

Jag är medlem i Yrkestrubadurernas förening. Jag är även medlem i Musikcentrum Öst.

Mina egna sånger, med texter på svenska, har en poetisk och innerlig ton där ljus och värme är grundackord.
Låtar som har starka rötter i svensk vistradition från Bellman, Taube, Riedel, men också musikalklingande låtar och ballader. Musikdramatik, varieté med svärta och dissonans. Det är musik att landa i sig själv till.
Sen 2011 har jag framträtt och haft ett numera stort antal konserter med mina sånger. Några gånger som solist med kyrkokör. Andra gånger ensam vid pianot. Gärna i duo med Sven-Erik Johansson, kontrabasist. Kanske trio, om vi blir en stråkmusiker till, eller en gitarrist. Väldigt gärna tillsammans med fantastiska Stråkkvintetten, som spelar så vackert på mitt album Katten i fönstret.

Sommarkonserter, lunchkonserter, bröllop, gudstjänst, visscener, musikcafé, pub!

Som artist har jag spelat i bland annat Musikvalvet Baggen i Gamla stan, Hökis Visrum, Hjorthagens kulturhus, på Kungsträdgårdens stora scen, på Stallet i Stockholm och i Södertälje Stadshus. Jag har delat scen och musikanteri med vispunkgruppen Trabbant i gemensamma konserter som på sommarscenen på Jakobsbergs gård, Idala  café och lanthandel, i Fagerlidsparken i Konsthall C:s regi. Julstämning och mina låtar i mysiga kafé Körsbär i Hökarängen. Och den roliga releasekonserten på teater:moment i Gubbängen förstås!

Och jag har spelat i många kyrkor i Stockholmsområdet: på sommarkonserter, lunchkonserter, på bröllop, med sång och fiol på gudstjänst; i Storkyrkan, Katarina, Sofia, Kungsholms, Trosa stad, Viksjö, Sundbyberg, Tumba, Huddinge, Segeltorp, Tuna och Överjärna kyrka, i Söderledskyrkan, Sjöstadskapellet, Centrumkyrkan i Farsta och Tumba och andra vackra kyrkorum.
Sommaren 2016 bodde jag som stipendiat i Svenska Institutet i Paris för att skriva musik. Jag sökte upp fransk folkmusik och lärde mig nya visor. Och jag sjöng mina egna sånger i Svenska kyrkan där. Jag har även sjungit dem på Museum für Kommunikation, i Berlin.

Jag är utbildad violinist och fiolpedagog vid Musikhögskolan i Malmö.

Och fiolen följer med…

Det naturlyriska i många av mina sångtexter passar fint ihop med folkton, så jag växlar gärna mellan sånger och folkmusik i programmen. Polskor och gånglåtar blir till folkrockiga övergångar och finstämda meditationer kring texterna.